Teraz jest 19 sty 2018, o 08:37

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 gru 2017, o 17:05 
Offline

Dołączył(a): 11 lip 2017, o 17:30
Posty: 2
Mam nadzieję że o zaletach siemienia lnianego nie muszę nikogo przekonywać. Bierzemy je na kaszel. Stosujemy na niestrawności i zaburzenia pracy jelit. Wspomagamy nim odchudzanie. Poprawia układ krążenia. Obniża poziom cholesterolu. Wzmacnia skórę, włosy i paznokcie. Ja znalazłam jego zastosowanie w kuchni. Konkretnie chodzi mi o siemię mielone. Ostatnio dodaję je do past by wzmocnić ich spoistość. Pasty z suchego mięsa, czy ryb rozlatują się. Ciężko potem nimi smarować pieczywo. Kiedyś w tym celu dodawałam do past ser topiony lub jajko. Niestety bardzo niezdrowe składniki w przypadku diety męża. Dzięki artykułowi w poradniku jak zachować zdrowie odkryłam że można zastąpić ser topiony mielonym siemieniem lnianym z odrobiną wody http://www.zachowajmyzdrowie.pl/siemie- ... -lnianego/ . To zainspirowało mnie do dalszych poszukiwań. Zaczęłam smażyć ryby i mięso w panierce z samego siemienia lnu. Do tego nie potrzebne jest żadne jajko. Spróbujcie. Najsmaczniejsze są tak przygotowane płaty śledziowe i grzyby suszone. Chyba tak właśnie przygotuję je na Wigilię.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO