|
ptwm.org.pl forum Forum Polskiego Towarzystwa Walki z Mukowiscydozą
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
helfojer Starszy szeregowiec
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 12:30 pm Temat postu: seretide dysk |
|
|
witam,
Wczoraj mój lekarz pierwszego kontaktu zapodał, że jest coś takiego jak seretide dysk, który zawiera w sobie składniki flixotide dysk i serevent dysk.
Słyszał ktoś o tym, może jest osoba, która tego używa?
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
IronDevil Starszy szeregowiec

|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 9:52 am Temat postu: |
|
|
Witam
Ja stosowałem seretide dysk 250
Zawiera on w sobie salmeterol -w postaci ksynafonianu(ktory nalezy do grupy lekow nazywanych dlugo dzialajacymi lekami rozszerzajacymi oskrzela okolo 12h, umozliwia on latwiejszy przeplwym powietrza do pluc jak i z pluc) i flutykazon propionianu(nalezy do grupy lekow nazywanych kortykosteroidami ktore zmniejszaja obrzek i podraznienie pluc.
Osobiscie przy stosowaniu tego leku nie zauwarzylem jakis specjalnych zmian na lepsze (na gorsze tez nie) ale kazdy jest jednostką indywidualną wiec byc moze u innych osob jego zastosowanie ma lepszy efekt. _________________ Nic tak życia nie upiększy jak kobieta, jeden głębszy!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|